Французи гледаха трансфер на играч от "Марек Юнион-Ивкони" в Кърджали

12/19/2016 18:02:00
Французи гледаха трансфер на играч от "Марек Юнион-Ивкони" в Кърджали

Френски тим може да привлече един от волейболистите на "Марек Юнион-Ивкони" още до Нова година. Емисари на 2-дивизионен клуб са наблюдавали срещата на дупничани с "Арда" в Кърджали, спечелена от гостите с 3:1 гейма. От щаба на дупничани потвърдиха, че наистина има интерес към един от играчите и че са останали много доволни от видяното в Кърджали. "Нека се финализират преговорите и тогава ще има повече яснота", заяви мениджърът на клуба Людмил Найденов.

Сериозни решения трябваше да взема Найден Найденов преди двубоя в Кърджали заради многото контузени. Че дупничани започват да показват психика, го доказаха последните два гейма. След като си размениха по един гейм, в 3-ата част Марек успя да обърне гейма от 15:21 и 19:23, за да спечели с 32:30. Въпреки добрият старт в 4-ата част, Арда не само, че стопи 5 точки разлика, но и успя да излезе напред при второто техническо прекъсване. Разликата от две точки в тяхна полза се запази до 19:21, след което 6 поредни точки на Марек, сложиха точка на спора.

Вирус тръшна разпределителя Константин Нечев и неговото място зае Станков, който се отчете с 4 точки, всички от блокади. Проблеми с китката извадиха и капитана на отбора и най-силно играещ от началото на сезона Борислав Апостолов, който бе заменен от юношата Преслав Йорданов. Другият център в тима Венци Трифонов заслужава адмирации, защото игра с 38,5 градуса. Той бе отново на висота и записа 12 точки в актива си (6 блокади, 2 аса), С настинка на игрището бе и угандиеца Окелло Дауди, който донесе 19 точки (3 блокади,42% атака). Най-резултатен в мача стана Станислав Величков с 20 точки (3 блокади, 72%атака, 35% перфектно посрещане).

За пореден път, зала "Арпезос" бе пълна и над 1000 фенове не спряха да подкрепят Невен Нешев и компания, но 4-кратните шампиони показаха характер, макар и с осакатен състав и ще зимуват на 6-ото място с 6 победи и 5 загуби.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар