Благотворителен концерт с базар в подкрепа на Асен Гиздов организират читалищата на територията на община Дупница

02/20/2020 14:20:00
Благотворителен концерт с базар в подкрепа на Асен Гиздов организират читалищата на територията на община Дупница

Благотворителен концерт с базар обединява тринадесет читалища на територията на община Дупница в общ апел за спасяване живота на 43-годишния Асен Гиздов от село Ресилово, борещ се от дълго време за живота си. Всяко едно читалище ще се включи в концертната програма със своите състави и школи по изкуства. Концертът ще се проведе на 28 февруари от 18,00 часа в залата на ОбДТ „Невена Коканова". Всеки желаещ да подкрепи благородната кауза, може да закупи покана, на стойност 3 лв., от читалищата, включително и в деня на концерта от касата на театралния салон.

В същия ден, от 11.00 ч., на площад „Свобода“ организаторите са предвидили изложба-базар на мартеници, картички и други изделия, ръчно изработени от възпитаниците и преподавателите на културните институции. На централния площад и във фоайето на театъра ще бъдат позиционирани и кутии за набиране на средства.

43-годишният Асен Гиздов от село Ресилово страда от остра бъбречна недостатъчност, като и двата му бъбрека са силно засегнати. Мъжът се нуждае от спешна трансплантация. Той е на хемодиализа и искрено се надява да събере необходимите средства, за да се подложи на операция. Асен е баща на две деца, а сумата от 40 000 евро се оказва непосилна за неговото семейство.

„Апелираме към всеки един от гражданите на община Дупница. Нека отворим своите сърца, да покажем своята съпричастност, нека бъдем солидарни към Асен, нека бъдем заедно с него в този труден момент! Нека му подадем ръка!“ – отправиха призив  читалищните деятели.

Всеки, който желае да помогне на Асен Гиздов, може да го направи и по банков път:

IBAN: BG20RZBB91551010886958

BIC: RZBBBGSF

Валута: BGL

Асен Гиздов

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар