200 лв. парична гаранция за Никола, държал взривни вещества и електродетонатори в мазето си

02/21/2020 09:30:01
200 лв. парична гаранция за Никола, държал взривни вещества и електродетонатори в мазето си

РС – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева  взе мярка за неотклонение “Парична гаранция”, в размер на 200 лв. по отношение на Никола П., който е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за престъпление по чл. 339, ал.1 от НК, за държане на взривни вещества без съответното разрешително. Съдът остави без уважение искането на РП – Дупница за вземане на най- тежката мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”. Паричната гаранция е внесена и мъжът е освободен.

Съдът счете, че няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, предвид неговата възраст и влошено здравословно състояние. Никола П. е неосъждан, има решение на ТЕЛК с 84% неработоспособност. Пред съда, той е дал обяснение, че е ползвал телта от електро капсул детонаторите за връзване на лозниците си в двора, факт, който е потвърден и от дъщеря му. Не е установена към момента и давността на електродетонаторите.

 

Никола П. е привлечен кат обвиняем затова, че на 18.02.2020 г. в гр. Дупница, в пристройка и дървен навес в двора на недвижимия имот, и в мазе на къща, е държал взривни вещества и електродетонатори, без да има за това надлежно разрешение.

Определението подлежи на частна жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

 

 

Сподели



Коментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар