Дупница няма да поддържа пътища, за да отпаднат винетките

03/10/2020 12:58:10
Дупница няма да поддържа пътища, за да отпаднат винетките

Община Дупница няма да се възползва и тази година от предоставената възможност от държавата да поеме пътища от републиканската мрежа в чертите на общината, които да се използват, без да се плаща за винетки,обявиха от кметската администрация. Общo 22 км по различните направления попадат в обхвата на общината, като разходът на километър за поддръжка е 5 хил лв/км, отделно между 1000 и 3 000 лв за зимно поддържане на 1 км, които трябва да се осигуряват от местния бюджет.

"Направили сме своите разчети и анализи. Броят на шофьорите, които не ползват винетни стикери на територията на общината е съвсем малък, което не кореспондира с ангажимента Общината да поеме тези пътища. В цифри, това означава сума около 150 000 лева допълнително всяка година и то от местните данъци и такси. Приоритет ни е инфраструктурата в града и селата и предпочитаме всяка година да ремонтираме цялостно улици, а не да разходваме средства за още дупки", коментира зам.-кметът Крум Милев.

И общините Невестино, Бобов дол и други се отказаха да искат участъци от републиканската пътна мрежа на своята територия заради непосилните такси по текущите ремонти и за зимно поддържане.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар