Дупничанинът Асен Кирилов даде старт за набиране на средства за закупуване на апарат за обдишване

03/18/2020 14:36:25
Дупничанинът Асен Кирилов даде старт за набиране на средства за закупуване на апарат за обдишване

Дупничанин даде старт на дарителска кампания за набиране на средства за купуване на апарат за обдишване, както и на 2 перфузора. Асен Кирилов, който има частен бизнес, поде инициативата и тя вече е факт, след като от ръководството на болницата му предоставиха своя сметка. „Държа да подчертая, че това не е поискано от тях, аз се свързах и ги попитах от какво биха имали нужда“, държи да се знае инициаторът Асен Кирилов.
Ето какво написа той по темата на страницата си във Фейсбук.
„Здравейте! Ще бъда прекалено кратък, защото всеки е достатъчно притеснен в този момент. След разговори с доктори от общинската болницата в град Дупница, за евентуалните нужди от апаратура, искам да Ви помоля да съберем средства, за да се закупи един апарат за обдишване (може и втора употреба). Ако е възможно и два перфузор /инфузиинна помпа/. Ако има достатъчно подкрепящи тази идея, ще Ви информирам, как може да дадем дори и малко, за да се закупи нужното . Да помогнем и ние, на хората в чиито ръце е живота на нашите родители , деца и на нас самите. Благодаря Ви !
П.П. Уточнявам ! Това не е поискано от тях, аз се свързах и попитах, от какво биха имали нужда, в тази ситуация.
След като продължихме разговорите с управата на МБАЛ „Св. Иван Рилски” ЕООД и получих от тях номер на банкова сметка. Имаме уверението от тяхна страна, че ще има строга отчетност за събраните и похарчени средства в тази кампания. Ще се направи комисия, в която ще се включат външни хора, медии и т.н., за да има пълна прозрачност. За всички, които искат да дарят дори и мъничко, за да се закупи нужното, ще прикрепя снимка на банковата сметка. Коронавируса не различава политическа принадлежност на човека, както дали този човек е Вашия баща, Вашата майка или Вашето дете. Искам да благодаря на всички, които ще се отзоват, както и на всички, които няма да го направят. Да си пожелаем да бъдем здрави ние и семействата ни и дано никога не се наложи да използваме това, за което отделяме от и без това малкия си бюджет“.
Zadupnitsa.com призовава и жителите на съседните общини – Кюстендил, Бобов дол, Бобошево, Сапарева баня също да бъдат активни, защото в момента именно дупнишкото здравно заведение е неофициално с ранг на „областна“ болница.
Ето и данните за дарителската сметка:
Банкова сметка за дарения:
IBAN: BG15 IORT 8048 1089 5944 01
Банка: „ИНВЕСБАНК“ АД
BIC: IORT BGSF
Вид на плащане:
Основание: Дарение – коронавирус

В полза на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ ЕООД- гр. Дупница

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар