11 възрастни потърсиха за час патронажа в Дупница

03/24/2020 10:22:15
11 възрастни потърсиха за час патронажа в Дупница

11 възрастни, без роднини и поставени под карантина, са потърсили само за час отдела "Патронажна грижа" в Дупница за доставка на храна и лекарстав.

Услугата ще се извършва до нормализиране ситуацията с  коронавируса, като ще се включат и доброволци, коментираха от администрацията. Заявки се приемат всеки работен ден от 9 до 12 часа, а доставките започват след 13 часа същия ден. Десетки са потенциалните "клиенти" на патронажа, ще се увеличават всеки ден, коментират социални работници.

Служителите обаче  срещат трудности с обработката на заявките -  специално на подадените по електронен път  - имейлът трява да е придружен с каквато и да било информация за обратна връзка. Вече има повече от 3 такива случая. Нужни са трите имена, точен адрес и телефон за връзка.

От общината уточняват, че се извършва услугата със закупуване и доставка до адрес, а не се пазаруват безвъзмездно хранителните продукти и лекарства. Всяка поръчка се удостоверява и с касова бележка за разхода на дадения продукт и количество, който се заплаща от хората.

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар