Ротарианците в Дупница събраха 11 300 лева за закупуването на медицинска апаратура за детско отделение на Общинската болница.

12/19/2016 18:10:00
Ротарианците в Дупница събраха 11 300 лева за закупуването на медицинска апаратура за детско отделение на Общинската болница.

При голям интерес премина тазгодишния Коледен Благотворителен бал на Ротари клуб - Дупница. На събитието присъстваха над 120 души, които изразиха своята съпричастност към каузата на Ротари - "Служба на обществото". От провелия се търг, томбола и от дарения бяха събрани 11 300 лв. за тазгодишната идея на бала. На съвместна среща с австрийски Ротари клубове през август, Ротари клуб -Дупница обяви своята идея за набиране на средства за закупуване на медицинска апаратура за Родилно и Детско отделения на Общинска болница "Св. Иван Рилски". Идеята е в съответствие с една от глобалните насоки на действие на Ротари - "Детско и майчино здраве", и в която Ротари клуб - Дупница от години работи последователно организирайки многобройни активности в тази област. През годините за Детско отделение бяха закупени инхалатори за всяка стая, спални комплекти, бяха организирани безплатни медицински прегледи на всички ученици от 1-ви до 5-ти клас, проведе се изследване за диабет във всички училища в общината, а преди седмица на площада бе позиционирана мобилна лаборатория за безплатно изследване на кръвна захар, холестерол и артериално налягане, като над 400 души успяха да се възползват от тази безплатна за тях услуга. През миналата година Ротари клуб - Дупница успешно реализира идеята си за закупуването на специализирани уреди за пречистване на въздуха в помещенията на първите групи на всички детски градини в Дупница. Един от най-успешните проекти бе изграждането и оборудването на специализирана детска приемна стая към Спешен център- Дупница, в който да могат децата, имащи нужда от спешна медицинска помощ да получат нужното внимание в подходяща нестресова среда. Ротари клуб - Дупница изразяват голямата си благодарност към всички, които уважиха събитието а също така и към всички, които не успяха да присъстват но дариха финансови средства за тази благородна кауза. „С общи усилия ще продължаваме да служим на обществото и да правим нашият град едно по-добро място за живот.“, споделиха ротарианците.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар