Наказание за бобовдолец, обвиняем за държане на 75 археологически обекта, бронзови и сребърни монети

07/21/2020 13:47:23
Наказание за бобовдолец, обвиняем за държане на 75 археологически обекта, бронзови и сребърни монети

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пенка Братанова одобри споразумение и наложи наказание „Пробация“, с продължителност на мерките за срок от 1 година, по отношение на подсъдимия Венцислав Т. от Бобов дол, който се призна за виновен в държане на 75 археологически обекта / основно бронзови монети /, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред, съгласно Закона за културното наследство. Подсъдимият ще плати и разноските по делото, които са в размер на 2 333 лв.  По време на разпоредителното заседание, прокурор Ангел Байрактарски и адвокат Владимир Миланов, постигнаха споразумение, относно размера на наказанието на подсъдимия Венцислав Т. и делото приключи по реда на глава 29 от НПК, чрез Споразумение.

75- те археологически обекта са на обща стойност от близо 600 лв. С най- голяма стойност сред тях, от по 50 лв. са: бронзова монета на Сабрина / 135 г. /, с тегло 22, 09 грама и бронзов пръстен, оформен с плочка във вид на череп, както и сребърна монета на Филип II / 244- 249 г. /, на стойност 45 лева.

Съдът констатира, че по отношение на обвиняемия е налице и друга - условна присъда „лишаване от свобода“, по дело за извършена кражба от 2012 година, т. е. за престъпление извършено след това по настоящето дело и са налице условията по чл. 25 от НК. Съдът определи за изтърпяване по - тежкото им между двете наказания, а именно: „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, по което започва да тече нов изпитателен срок от 3 години, на основание чл. 66 от НК.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар