Окръжен съд – Кюстендил взе мярка „Подписка“ по отношение на обвиняем за участник в поръчков побой в Дупница

10/14/2020 15:46:18
Окръжен съд – Кюстендил взе мярка „Подписка“ по отношение на обвиняем за участник в поръчков побой в Дупница

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Подписка“ по отношение на привлечения като обвиняем за участник в поръчков побой в Дупница Виктор Г. Тричленен състав на съда отмени решението на РС- Дупница, с което по отношение на обвиняемия бе взета мярка „Задържане под стража“.

„Няма данни, които в достатъчна степен да обосновават извод за съпричастност на обвиняемия към деянието. Няма данни и за опасност лицето да се укрие или да извърши престъпление“, пише в мотивите на Окръжен съд – Кюстендил.

44- годишния Виктор Г. от София е привлечен като обвиняем за това, че на 13.02.2020 г. в гр. Дупница, в съучастие като съизвършител с Алекс К. и Георги. Т. – като подбудител, умишлено, чрез нанасяне на удари с метален предмет в областта на главата, е причинил средна телесна повреда на Х. К. от гр. Дупница – фрактура на черепа, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота- престъпление по чл. 129 ал.2, във вр. с ал.1, във вр. чл. 20 от НК.

В личната си защита пред съда, обвиняемият заяви, че не познава нито поръчителя, нито 23- годишния съизвършител и, че не е ходил никога в град Дупница. Адвокатът му Ивайло Алексиев определи разпознаването му от пострадалия, като опорочено, тъй като пострадалия Х. К. е видял клиента му, редом с трима служители на МВР. Автомобилът, с който се твърди от обвинението, че са избягали нападателите е препродаван 3 пъти, като Виктор Г. е бил само негов междинен собственик до продажбата му през 2018 г., посочи още адвокат Алексиев.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване или протестиране.

 

 

 

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар