Трансфери в "Марек Юнион-Ивкони", здравословни проблеми с играчите

12/19/2016 18:23:00
Трансфери в "Марек Юнион-Ивкони", здравословни проблеми с играчите

Посрещачът Станислав Величков подписа днес договор до края на сезона с френския втородивизионен "Сейнт Куентин". Той бе наблюдаван от емисари на тима при гостуването в Кърджали, където 23-годишният играч избухна и с 20 точки стана най-резултатен в мача. Величков записа и отлична 72-процентова атака, което е рядко срещано постижение. Това е първи трансфер на бившия младежки национал, който като капитан на трикольорите е ставал 6-и в света и 4-и в Европа. Велчиков дебютира при мъжете на поста либеро едва 14-годишен. "Пожелавам му успех. Крайно време бе да излезе в чужбина, след като стана вече 4 пъти шампион в България. Дано да успее да разкрие потенциала си във Франция и да помогне на тима си за постигането на целите им. Можеше да го задържим, но не е коректно да спираме играчите си при добри оферти от хубави първенства. В крайна сметка нали това е целта на клуба - да създаваме играчи, които да се развиват, а след това да поемат към чужбина. Няма да търсим играч на този пост. Имаме школа, имаме талантливи юноши, а и за втория дял очаквам да е напълно готов и Кристофер Мукунзи", лаконичен бе наставникът на тима Найден Найденов.

Той е вторият играч на дупничани, който поема към Франция, където вече играе Тодор Вълчев, също в отбор от втора дивизия.

Вторият трансфер е свързан с разпределителя Владимир Любутов. Опитният плеймейкър не игра през есента поради лични причини, но сега ще подсили разложкия "Пирин". Лобутов е изключително опитен и на него се разчита през пролетта да внесе сигурност в състава от планинския град. През есента, с плеймейкърската палка в "Пирин" бе преостъпения от ЦСКА Игнатов, но от клуба искат да имат и опитен на този пост.

Иначе в значително намален състав продължава подготовката на отбора. Едва 6-ма играчи взеха участие в днешната тренировка. Вируси са тръшнали повечето играчи. С настинки в Кърджали играха Трифонов, Окело Дауди и либерото Христо Колев, а разпределителят Нечев и Борислав Апостолов въобще не бяха и в състава.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар