Актуална информация от Областния кризисен щаб

12/04/2020 12:03:27
Актуална информация от Областния кризисен щаб

        Само 25 са положителните проби за коронавирусна инфекция в област Кюстендил през изминалите 24 часа. Положителни проби за инфекцията са дали 15 души от община Кюстендил, четирима от община Дупница, трима от Кочериново, двама от Бобошево и едно лице от Рила, съобщават от Областния кризисен щаб. Взетите и изпратени за изследване проби през вчерашния ден са 105, като резултатите от тях стават ясно до 48 часа.

        Лицата, хоспитализирани в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил, са 64. Едно лице е интубирано и в критично състояние, други петима души също са в тежко състояние.      

        37 са настанени за лечение и към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ - град Дупница. Повече от половината пациенти са в тежко състояние.

         22-ма души са настанени за лечение в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях 11 са на кислород и в по-тежко състояние.

        Двама души, с положителни проби за инфекцията, са починалите през изминалото денонощие. Това са жена на 89 г. от община Кюстендил и 65-годишен мъж от община Дупница. Лицата са били с придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася съболезнования на семействата и близките на починалите.

        

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар