Правителството отпусна над 5 млн. лв. за ремонт на улична мрежа и благоустрояване в общини от Кюстендилска област

12/09/2020 11:43:00
Правителството отпусна над 5 млн. лв. за ремонт на улична мрежа и благоустрояване в общини от Кюстендилска област

С постановление на Министерски съвет днес са отпуснати общо 5 350 000 лв. допълнителни средства на общини от Кюстендилска област. Допълнително отпуснатите средства от правителството на Бойко Борисов са за рехабилитация на улична мрежа в градове и села от областта, както и за благоустрояване на градски парк и на училищен двор.

 Общо 5 общини от Кюстендилска област получават допълнителни трансфери по бюджетите си – Кюстендил, Дупница, Сапарева баня, Кочериново и Рила.

 1 800 000 лв. са отпуснати за ремонт на улична мрежа на територията на община Дупница.

        По бюджета на Община Кочериново се предоставят 1 200 000 лв. за благоустрояване на Градския парк и за асфалтиране в град Кочериново.

        Отпуснатите средства за община Кюстендил са в размер на 1 000 000 лв. Те са за ремонт на улици и прилежащата им инфраструктура в малките населени места на общината.

       За ремонт на уличната мрежа в гр. Рила правителството на Борисов отпусна финансова подкрепа на Общината в размер на 700 000 лв.

       Допълнителни средства с днешното постановление на Министерски съвет са отпуснати и за Община Сапарева баня. Средствата, в размер на 650 000 лв., са за паркоустройство и благоустройство на училищния двор на СУ „Христо Ботев“ в град Сапарева баня.

        316 761 лв. са отпуснати за Община Бобов дол. Средствата са за възстановяване на мост на река Бобовдолска и за ул. „Сълзица“ в село Мламолово. Средствата са от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС. 

       Допълнителни средства от Междуведомствената комисия получава и Община Дупница. Те са в размер на 34 811 лв. и са за изграждане на подпорна стена.

      

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар