Признаха дупничанка за виновна в продажба на „маркови стоки“, без съгласието на притежателя на изключителните права

02/18/2021 10:33:04
Признаха дупничанка за виновна в продажба на „маркови стоки“, без съгласието на притежателя на изключителните права

Районен съд – Дупница призна 48- годишна дупничанка за виновна в това, че на 16.04.2019 г., в магазин в град Дупница, без съгласието на притежателите на изключително право за различни марки, е продавала тениска с марка „D…“, две тениски с марка „G…“, 3 броя дамски чанти с марка „L…“ и един брой раница от същата марка - с фонетично идентичен  надпис и визуално сходство на знаците с тези  на  защитената марка, всичко на обща стойност 16 465.00 лева – престъпление по чл. 172б, ал.1 от НК, поради което и във вр. с чл. 55, ал.1, т. 2, б. „б“ и ал. 3 от НК я осъжда, като й налага наказание „пробация“ при следните пробационни мерки:

1. "Задължителна регистрация по настоящ адрес", за срок от 1 година, с периодичност два пъти седмично;

2. "Задължителни периодични срещи с пробационен служител", за срок от 1 година.

РС – Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев признава подсъдимата за виновна и в това, че на 04.07.2019 г., в сградата на РУ - гр. Дупница съзнателно се е ползвала от неистински частен документ, който е представила на разследващ полицай - фактура за продажба на стоки - дънки, тениски, дамски чанти и дамска раница, на която е придаден вид, че е издадена от „S.C...“ в Република Румъния, като от нея за самото   съставяне не може да се търси наказателна  отговорност - престъпление по чл. 316, във вр. с  чл. 309, ал. 1 от НК, поради което я осъжда, като й налага наказание „пробация“ за срок от 6 месеца.

На основание чл. 23, ал. 1 от НК, съдът определя едно общо най-тежко наказание за двете пристъпления, а именно „пробация“ за срок от 1 година.

Подсъдимата е осъдена да плати и разноските по делото, в размер на 456,80 лв.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд - Кюстендил в 15 - дневен срок.

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар