4 732 са кандидати за народни представители

02/24/2017 10:09:44
4 732 са кандидати за народни представители

След брифинг на ЦИК стана ясно, че 4 732 кандидати за народни представители са регистрирани в 31 избирателни райони в страната за предстоящите парламентарни избори.

От ЦИК обявиха, че предизборната кампания за предстоящите избори започва от днес и ще приключи на 24 март в 00.00 часа.

9 от партиите и всички коалиции са регистрирали кандидати за народни представители във всички изборни райони в страната. Независими кандидати за народни представители са 11. Те са  издигнати от инициативни комитети.

От ЦИК вече представиха образец на бюлетината, с която ще се гласува. В десният и край ще има  възможност за отбелязване на преференциален вот. В случаи, когато такъв вот не бъде отбелязан от избирателите, гласовете се броят за първия в листата. За гласуването в чужбина няма да има преференции, а в бюлетината ще бъдат изписани само имената на партиите и коалициите.В бюлетината квадратчето „Не подкрепям никого“ се запазва.

21 516 са подадените заявления за гласуване от български граждани в чужбина, а срокът за подаването им изтича на 28 февруари. След тази дата заявления няма да бъдат приемани. 402 заявления са постъпили в ЦИК чрез дипломатическите и консулски представителства и МВнР. На 4 март изтича срокът, в който ЦИК ще определи местата, в които ще бъдат разкрити секции за гласуване извън страната. Говорителят на избирателната комисия Александър Андреев уточни, че за Турция подадените заявления са 7566, за Великобритания - 2395, Испания - 1687 и за Германия – 1666.

 


 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар