Гимнастичката с дупнишки корени, Гергана Петкова, заминава за Токио с Олимпийския отбор на САЩ

07/05/2021 16:23:00
Гимнастичката с дупнишки корени, Гергана Петкова, заминава за Токио с Олимпийския отбор на САЩ

На официална церемония 17-годишната гимнастичка, с дупнишки корени,  Гергана Петкова, беше представена като част от ансамбъла на Олимпийския отбор на САЩ за игрите в Токио

От 4-годишна Гери е в най-добрия клуб по художествена гимнастика в САЩ “North Shore Rhythmic Gymnastics Center” , намиращ се в покрайнините на Чикаго. Гергана Петкова е обучавана от най-добрите треньорки в художествената гимнастика в САЩ – българките Ангелина Йовчева и Йорданка Такова, както и от беларускинята Наталия Климук. Като по-малка с нея се занимава и дъщерята на футболиста Цветан Йончев – Биляна Йончева, която също е треньор по художествена гимнастика и балет. По-голямата сестра на Гери-Вяра Петкова също е треньор в клуба и винаги подкрепя сестра си във всяко отношение. Разбира се, за да започне Гери да тренира художествена гимнастика най-голяма заслуга имат нейните родители, които са запалени по спорта.

Баща й Ивайло Петков е от град Грамада, област Видин. Той има собствена застрахователна агенция  “Арго Иншурънс” и е организатор и футболист на българския отбор при над 40-годишните – “Ботев” (Чикаго).

Майка й Вероника Петкова също работи в “Арго Иншуранс”, тя е родом от Дупница. Със съпруга си Ивайло заминават за САЩ със зелена карта през 2000 година и се установяват в Чикаго, където се раждат и трите им деца – две момичета и едно момче на има Кристиян.

"Твоят усилен труд и упоритост се заплащат. Безкрайно се гордеем с теб и много те обичаме.", това написа майката на Гери- Вероника, във фейсбук профила си, след като разбра, че дъщеря й е класирана в Олимпийския отбор на САЩ за игрите в Токио- 2021.

Дупница се гордее с теб, Гергана Петкова! Ние сме с теб и пожелаваме успех!

 

СЕМЕЙСТВОТО НА ГЕРИ

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар