Нови 72 положителни проби за Ковид-19 има в област Кюстендил

10/13/2021 15:18:12
Нови 72 положителни проби за Ковид-19 има в област Кюстендил

Нови 72 положителни проби за Ковид-19 има в област Кюстендил за изминалото денонощие. Новозаразени лица има във всички девет общини от областта: Кюстендил – 40, Дупница – 19, Бобов дол – 5, Сапарева баня – 2, Трекляно – 2, в Рила, Кочериново, Бобошево и Невестино има по 1 нов случай,  информират от Областния оперативен щаб.    

 В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 26 пациенти. Един човек е в реанимация и в тежко състояние. Има 17 души на кислородна терапия, като шестима от тях са в по-тежко състояние.

Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 40 души. Един човек е в реанимация, по-голяма част от настанените за лечение са на кислород.

Към този час в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 48 лица. Трима пациенти са в реанимация и интубирани, а на кислород и в средно тежко състояние са 25 души.

 През изминалото денонощие е починал 70-годишен мъж, с придружаващи заболявания, от община Кюстендил. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалия.

    

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар