Сградата на НЧ „Зора 1858“ грейна в цветовете на българския трибагреник

10/30/2021 16:00:38
Сградата на НЧ „Зора 1858“ грейна в цветовете на българския трибагреник

 

В навечерието на Деня на будителите - 1 ноември, сградата на НЧ „Зора 1858“ светна в цветовете на националния трибагреник.

В очакване на празника, лицето на фасадата е осветено от прожектори в бяло, зелено и червено.

Осветлението бе поставено в дните преди празника, а идеята е на Читалищното настоятелство, както и на работещите деятели в културната институцията. 

Проектът бе горещо прегърнат от „Ротари клуб - Дупница", които поеха изцяло разноските по изграждане на знамето от светлини.

„Според мен това е символ, който трябва да има всяко българско читалище, чиято мисия е да съхрани националното културно наследство, родова памет и самосъзнание. Сърдечно благодаря на членовете на  „Ротари клуб Дупница“, както и на президента - Николай Златарски, за безусловната подкрепа, която ни оказаха, и благодарение на която емблематичната за града сграда на читалището,  заблестя в най-свидните за всеки българин цветове.“ каза  за DupnitsaNova председателят на Читалищното настоятелство-адвокат Йонко Гергов, като допълни:

„ Дано този емоционален заряд зарадва всички граждани и гости на Дупница и да внесе светлина в душите им!

След броени дни, на 1 ноември,  отдаваме почит и уважение на големите български възрожденци, просветни дейци и революционери, на хората, отдали живота си да изпълняват най-българската мисия – да съхранят духовността, културата и националната ни идентичност.

В навечерието на празника, също, искам да се обръна към днешните будители и да им благодараря  за всичко, което правят с нестихваща енергия и любов, въпреки трудния период, през който  преминаваме всички ние.

Пожелавам им винаги да са така  обединени и с чувство на отговорност да изпълнявате мисията си - да бъдат достойни и горди наследници на завещаното от нашите предци.  Бъдете благословени, дълбок поклон пред нетленното Ви дело!

 

 

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар