По проект правят Дневен център за възрастни хора с увреждания в Дупница

03/07/2017 14:23:09
По проект правят Дневен център за възрастни хора с увреждания в Дупница

Съвсем скоро, в Дупница ще започне да функционира “Дневен център за възрастни хора с увреждания”. Той ще бъде създаден по спечелен социален проект от Община Дупница. Бюджетът на проекта е 383 835 лв. като продължителността на услугите ще бъде 18 месеца.

„Отдавна очаквахме резултат и няма да крия, че съм изключително доволен. Най-малкото в случая е, че ще се осигури постоянна работа на 12 човека персонал за центъра. Самите услуги са напълно безплатни и ще облекчат изключително много семействата, които се грижат за хора с увреждания. Този център, чрез грижата, която ще осигури на потребителите, ще даде възможност на техните близки да работят пълноценно. Той ще бъде на 4-ти етаж в сградата на бившата поликлиника с капацитет за 30 потребители. Такъв център досега липсваше на общината и последните 3-4 години се опитвахме да осигурим финансиране за реализацията. За наша радост успяхме“, коментира кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.

В момента се подготвят документите за подписване на договорът с Управляващия орган. Предстои ремонт на помещенията и подготвителни действия по стартирането на дейностите. Официално ще бъде обявен прием на документи за потребители и за персонал на центъра.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар