Радослава Чеканска, кандидат за народен представител от ГЕРБ: За да имаме силна държава, трябва силно образование и силни учители

03/09/2017 15:55:26
Радослава Чеканска, кандидат за народен представител от ГЕРБ: За да имаме силна държава, трябва силно образование и силни учители

"ГЕРБ дава заявка при работата си в следващо управление за няколко основни приоритета. Един от тях е образованието. Защото, за да имаме силна държава, трябва да имаме силно образование, силни учители и силни ученици. Инвестициите в образованието, са инвестиции в бъдещето." Това заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ Радослава Чеканска по време на среща с представители на образованието в Сапарева баня.

Чеканска обясни, че един от основните приоритети е увеличаване на учителските заплати. "Заложено е в рамките на 4-годишния период на управление учителските заплати да се увеличат двойно. Във всички училища предвиждаме назначаване на психолози, педагогически съветници, ресурсни учители и помощник учители", посочи още кандидатът за народен представител на ГЕРБ от община Дупница.

По думите й, основна цел е и отпадане на административната тежест, с която се занимават учителите, за да бъде облекчена като цяло тяхната работа.

"Социални помощи ще бъдат давани на децата само в случай, че посещават училище. Не посещават училище - не получават социални помощи", каза още Радослава Чеканска. Тя посочи, че до края на управленския мандат се залага и увеличение на минималната и средна работна заплата. Заложено е минималната работна заплата да стане 650 лв., а средната - 1 500 лв. "От тук вече можем да говорим и за увеличаване на пенсиите, тъй като ще бъдат увеличени и вноските към НОИ", поясни тя.

"Предвиждаме и промяна в административното обслужване. Общинските и държавни администрации ще облекчат режима на издаване на всякакъв вид документи. Администрацията ще бъде длъжна да набавя всички необходими документи, след подадено от вас заявление, а не ние да обикаляме по институциите и да губим време", каза Чеканска. Тя поясни, че в тази връзка ще бъде въведено и мълчаливото съгласие в общините. "Ако в определен срок не получите отговор, това означава, че администрацията е уважила вашето искане и то ще се случи", обясни Радослава Чеканска.

"Нашата програма обединява възгледите и идеите на ГЕРБ за устойчивото развитие на страната ни. Обхваща всички структурни политики, както и тяхното взаимодействие", посочи още тя.

 

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар