Собственик на третокласен път става Община Сапарева баня

03/10/2017 09:46:41
Собственик на третокласен път става Община Сапарева баня

Общината в Сапарева баня стартира процедура за промяна собствеността на 13-километровия път от курортния град до дупнишкото село Самораново, който в момента е част от  републиканската пътна мрежа – 3 клас. Това решиха на последното си заседание общинските съветници. Още през лятото на миналата година от местната власт са поискали прехвърлянето на собствеността на пътя с писмо до Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което дало принципно съгласие.  Има обаче редица усложнения и процедури, които ще отнемат месеци, коментираха от администрацията. Още повече, че 4,4 километра от пътя попадат на територията на съседната община Дупница, за което ще се иска и решение на общинския съвет и там.

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев коментира, че след деактуването на пътя ще се обособи синя зона в центъра на града – каквато е въведена от м.г., но трудно се прилага, защото този път е и главна улица на курорта. Ще се създаде по-добра организация на движението, ще могат да се изградят пешеходни пътеки и легнал полицай на местата, където има пресичане от страна на пешеходци по селата, през които минава пътят.

От областното Пътно управление в Кюстендил казаха, че изчакват становището на АПИ и едва тогава ще започнат конкретни процедури по деактуването./Източник:kmeta.bg

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар