Проведоха безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата в Дупница

12/23/2016 09:06:23
Проведоха безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата в Дупница

    По инициатива на структурата на Жени ГЕРБ вчера в град Дупница се проведоха безплатни прегледи за рак на гърдaтa. Интересът към профилактичните прегледи бе огромен, като само в рамките на един ден се прегледаха около 60 жени.

 

 Профилактиката извърши специалист от град София, който обясни на дамите как да различат евентуалните симптоми и ги посъветва задължително, поне веднъж годишно,  да правят такива изследвания.

 "Важно е да знаем, че, когато се диагностицира навреме, ракът на млечната жлеза е лечим. Статистиката сочи, че ракът на гърдата е най-често срещаният при жените, а в България много малък процент от случаите се диагностицират навреме. Това е изключително тревожна тенденция. Затова профилактиката е особено важна - тя може да предотврати фаталните последици и един човешки живот да бъде спасен", каза председателката на ЖГЕРБ Радослава Чеканска.

 Чеканска допълни, че поради големия интерес към безплатната профилактика, Жени ГЕРБ - Дупница обмислят да организират отново такива прегледи през следващата година.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар