"БСП За България" и д-р Иван Ибришимов получиха подкрепа и в Сапарева баня

03/18/2017 11:37:31
"БСП За България" и д-р Иван Ибришимов получиха подкрепа и в Сапарева баня

Листата на "БСП За България" за 10 МИР Кюстендил беше представена пред жителите на община Сапарева баня. Десетки жители на курортната община заявиха подкрепата си за кандидатите и желанието за промяна в България. „Искаме справедлива България“, заявиха присъстващите. „Всичко е много лесно когато ти дават европейските пари, тогава ги взимаш, намираш фирмите, строиш и режеш лентата, после те снимат телевизийте. Това не е управлението на държавата.”, каза в речта си водачът на листата Валери Жаблянов.

 

Вторият в листата, дупничанина д-р Иван Ибришимов допълни, че България се управлява на инат. „И затова, че 8 години България се управлява на инат, има една паралелна държава, едва ли някои в тази зала се съмнява, че на България е нужна промяна. За да бъде изкоренена тази паралелна държава, оглавявана от олигарси трябва да се подкрепи „БСП За България”. Няма да казвам какво предлагаме ние, защото всички вие правите поредния трети избор в рамките на три години и сте слушали много обещания, но в крайна сметка живота е един и същ, на никои живота не се е променил към по- добро. Доста кандидати са минали говорят ви за техните програми, които обещават светло бъдеще, трябва да ги попитате защо това не се е случило в последните 8 години. БСП за България е единствената алтернативата”, каза д-р Иван Ибришимов.

„Чрез нашите представители аз ще насоча усилията си за осигуряване на средства за общините, за масовия спорт и туризма. Най- важното в момента е, че влизаме в решителната кампания и трябва да се мобилизираме, да работим за спечелването на изборите, за да може да направим реалната промяна”, каза пред своите съграждани Явор Дамянов, кандидат за народен представител от листата на „БСП За България”, под №10 в бюлетината. На срещата в Сапарева баня присъстваха и останалите кандидати за народни представители в 10 МИР Кюстендил-Иван Каракашки, Мая Шишкова и Мирослава Костадинова.

Вчера кандидат-депутатите от БСП за Кюстендилска област, дупничаните д-р Иван Ибришимов и д-р Борко Исаков и водачът на листата Валери Жаблянов посетиха общинската болница в Дупница. Д-р Ибришимов, за когото здравеопазването и социалната политика бяха приоритет и в двата му кратки мандата на народен представител, запозна водача на листата с колектива на болницата и състоянието на здравното заведение. Това е поредната среща, която организираме в областта. Няма как да подминем общинската болница в Дупница и колектива – винаги са били мой приоритет. Не може да подминем болницата и заради тежкото й състояние и необходимостта от спешни мерки. Разбира се, болница е първо ангажимент на общината, но основната роля за състоянието на здравеопазването, дали то ще бъде работещо и ефективно, е на държавата, т.е. на депутатите и министрите. Жизненоважно за пациентите и за обществото е следващото управление да поправи грешките, натрупвани и в двата управленски мандата на ГЕРБ. Грешки, които доведоха до закриването на болници, до загубата на доверието в пациентите, до унижение на хиляди лекари и медицински специалисти. БСП не само иска промяната, но й е способна да върне достъпното, обърнатото към интереса на пациенти и лекари здравеопазване”, посочи д-р Ибришимов. Той добави още, че е нужно целият политически спектър да се обедини, за да бъде извадена общинската болница в Дупница от тежкото финансово състояние. Д-р Борко Исаков посочи, че системата на финансиране на болниците е крайно неефективна. „Декларират се милиард и половина лева за тази година за здравеопазване. Защо при толкова много пари нещата не вървят и къде в крайна сметка отиват тези пари? Жалко е, че в България не се говори за пациент, а за клинична пътека. Така сме поставени в ситуация да управляваме здравната дейност сякаш е хотел. Държавата е абдикирала от ангажимента си към болниците от социален тип, в които идват да се лекуват хора, които нямат възможност да отидат и да платят по 2 000, 3000, 5000 лв. за екип някъде в частна болница”, каза д-р Исаков, който е под №5 в листата на БСП за област Кюстендил. Според него основен ангажимент на следващото управление трябва да бъде здравеопазването и въвеждането на справедливи правила за финансиране на държавните, общинските и частните болници.

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар