Патриоти Дупница с поредната благотворителна кауза. Набират средства за дете болно от ДЦП

12/23/2016 18:13:00
Патриоти Дупница с поредната благотворителна кауза. Набират средства за дете болно от ДЦП

Организация „Патриоти Дупница” от днес  започваха инициатива за събиране на парични средства за малкия Кристиян Гусийски от село Самораново, който страда от ДЦП.

След дълго търсене на най-доброто за Криси, родителите на момчето стигат до информацията за болница в Китай, в която се лекуват много деца от цял свят. След като изпращат документите на детето и специалистите в Китай се запознават със случая, той получава покана за лечение. Мечтата на семейството е някой ден малкият герой да може да тича и да се радва на безгрижно детство.

В момента детето е в Китай, където му се прилага втория курс на лечение от общо четири. Само за няколко месеца от старта на процедурите, състоянието на Кристиян Гусийски, значително се е подобрило, споделят близки до семейството. Той вече реагира с движения и усмивки. Освен това тялото му е укрепнало и успява да се държи прав, облягайки се на стена. Очаква се първият курс на лечение да приключи през януари месец, когато Кристиян ще се прибере в България. Следващото заминаване за продължаване на лечението ще бъде през месец март, а целта са необходими да бъдат набрани 30 000 лв

В Дупница  младите патриоти са разположили  дарителски кутии в следните търговски обекти” - кафе „Фейсис”, кафе „Плаза”, хранителна верига "Лидъл" и дюнери „Рамзи” (срещу стълбите на Градската градина). Събраната сума от Йордановден също ще бъде дарена за лечението на детето.

"Нека всички заедно допринесем за тази благородна кауза и помогнем на Кристиян!",  е призивът на дупнишките родолюбци.

Всеки, който желае да подкрепи малкия Кристиян може да го направи и на дарителска сметка в банка ДСК:

ТИТУЛЯР: КРИСТИЯН МАЛИНОВ ГУСИЙСКИ

 

 

 

 

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар