Община Дупница се отказа от фестивала „Невена Коканова“

04/06/2017 08:49:10
Община Дупница се отказа от фестивала „Невена Коканова“

Фестивлът за театрално и филмово изкуство „Невена Коканова“ няма да се проведе тази година. Това съобщи зам.кмета Красимир Георгиев пред Тв Запад. Общината се отказва на този етап от проекта, който стартира през 2014-година. Първите две години фестивала се финансираше от европейски  проект, като миналата 2016 средствата за провеждането му бяха осигурени от Община Дупница. Една от основните цели на Фестивала, бе да се даде възможност на сценаристи да покажат творбите си и да отключи потенциала за творчество и развитие на иновативни форми на културния живот в община Дупница. През миналата 2016 година се предостави  възможност за самоизява изключително на местни  актьори, непрофесионалисти. По традиция основен акцент в програмата през трите години бяха театралните постановки и късометражните филми. През миналата година бяха заснети  и излъчени три късометражни филма: „Писмото“, „Една мечта“ и „Да се влюбиш“, както и четири театрални постановки: „Гражданоселци“, „Семейна идилия“, „Крадецът няма имена“ и „Мечка“ по Антон П.Чехов. През 2015 година пред публиката в Дупница бяха представени филмите „Нощни светлини и бягащи риби", „SMS до мама, „Кой?” и „Подаръкът", а трите премирани пиеси бяха „Гостенин от оня свят” на Георги Крумов, „Рекламация” на Емил Йотовски и „Въздушният” на Петър Марчев.

СподелиКоментари

емилия кирилова - 19/10/17 11:44:45

помолете хората за помощ Н.Коканова е наша съгражданка гордеем се с нея и всеки би помогнал с каквото може за да не се спира фестивала .моля подемете инициативата.

Разбиращ до Полуспящ - 07/04/17 23:23:37

Явно още не си се събудил. Поразрови в нет-а има снимки от заключителния концерт в неделя на площада. Аз бях там и видях с очите си!!! А относно положението, в което се намираш - явно сам си си виновем.

Полуспящ - 07/04/17 08:19:04

"Мир на балканите" положението е сходно както при Камбурова - на заключителния концерт миналата година имаше 30-40 човека на кръст" - това изобщо не е вярно!!! Ей, колко много разбирачи има пред компютрите, да се чуди човек защо сме в това положение! Поне някой се опитва да прави нещо /с останалите след присвояването пари, естествено/.

Разбиращ - 06/04/17 09:18:01

Ако де, нали има пари за другите фестивали! Фестивала на Камбурова събираше по цели 20 (двадесет) човека в салона на театъра и още толкова на площада. Пеят едни и същи 6 песни от 6 години! Другите Денс машийн същата разсипия на пари от 25 години едни и същи танци. И при "Мир на балканите" положението е сходно както при Камбурова - на заключителния концерт миналата година имаше 30-40 човека на кръст. А за Майските празници въобще не искам да отварям дума - пълна тъпотия! Въобще - за едни има пари на разсипия а за останалите - въздух под налягане!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар