Полицейски акции за празничните дни

04/12/2017 12:17:30
Полицейски акции за празничните дни

20 тежки ПТП с петима убити и 24 ранени са станали на територията на ОД на МВР Кюстендил от началото на януари до сега.Общият брой на катастрофите е 98, през същият период  миналата година са били 121 ПТП , от тях 16 тежки с 3 убити и 20 ранени.
Данните са притеснителни и по този повод за предстоящите 4 почивни дни е създадена организация за контрол на пътищата от сектор Пътна полиция.

Засилени полицейски мерки ще бъдат предприети в  Кюстендилска  област за гарантиране сигурността на гражданите и опазването на обществения ред през  Великденските  празници. 

Многобройните богослужения и празнични инициативи в областта ще бъдат охранявани от полицейски служители. Районните служби за пожарна безопасност и защита на населението  в областта извършиха проверки на всички църкви и манастири, в които ще се провеждат празнични богослужения. Проверени са  ел. инсталациите, противопожарните уреди и е проведен инструктаж на храмовите служители за успешна евакуация и пожарогасене.  В  повечето от храмоветe в Кюстендилска област  по време на празничните литургии ще дежурят служители на Регионална дирекция  пожарна безопасност и защита на населението. 
Ще  бъде засилен и пътният контрол.  Най-много туристи и автомобили се очаква да отидат в Рилския манастир, затова се препоръчва на гражданите да спазват стриктно правилата за движение, да паркират само на определените паркоместа, при възникнала необходимост от спиране – да бъде извън активната лента за движение. По Великденските празници   ще бъде проведена специализирана полицейска операция „Алкохол и неправоспособност“, както и за контрол на скоростта. Това се налага, за да не бъде помрачен празникът, гражданите също могат да се погрижат за своята безопасност, съветват контролните органи.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар