ОбС-Дупница утвърди доц. Димитър Недин за временен управител на общинската болница

04/13/2017 13:14:10
ОбС-Дупница утвърди доц. Димитър Недин за временен управител на общинската болница

С мнозинство ОбС-Дупница утвърди доц.д-р Димитър Недин за временно изпълняващ длъжността управител на общинската болница и освободи от задължения доктор Владислав Миков. Единствено общинският съветник от ОДБ, Костадин Костадинов, гласува като въздържал се.

До новият избор се стигна, след като доктор Миков, на 27 март, подаде неочаквано оставка, с мотива, че има значителни разминавания между него и местната власт в управленската програма на лечебното заведение, свързани, най-вече, с предприемането на конкретни мерки за оздравяване на болницата, която има натрупани задължения от предходен период в размер на  1,2 млн.лв.

Доцент Димитър Недин бе предложен за временно изпълняващ длъжността от колектива на лечебното заведение. Той в момента е завеждащ Хирургично отделение към МБАЛ „Свети Иван Рилски” и беше конкурент на доктор Владислав Миков в конкурса за управител.

На следващо заседание ще бъде предложено за гласуване и месечното му възнаграждение.

По повод тежкото състояние на лечебното заведение, той е на мнение, че без кредит на стойност 1 млн. лв, общинската болница няма да успее да оцелее и ще се стигне до запори и невъзможност за изплащане на заплатите на хората, работещи в болницата. Кметът Чимев потвърди, че общината ще стане съкредитоискател, след като е получил уверение от доц. Недин, че лечебното заведение ще може да обслужва кредита, посочвайки цифри в подкрепа на думите си. На днешната сесия не бе входирана докладната за теглене на заем, в който общината ще бъде съкредитоискател. Най-вероятно, това ще се случи на следващо заседание.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар